Egyéb

Flóra és Quentin

2020. január 20. Esküvői Divat

E

gy hangulatos, elegáns magyar‒francia esküvő szemtanúi lehettünk a város egyik legszebb pontján, a Városligetben

A fiatalember 2012-ben jött Magyarországra tanulni, a BGE mesterképzésére, ahol Flóra volt a segítője.
A fiatalok hamar egymásra találtak, de egy év után, tanulmányai befejeztével Quentin hazament. A fél éves távkapcsolat után aztán fél évig Párizsban voltak együtt. Felmerült ekkor bennük a kérdés, hogy a jövőben melyik országot, várost válasszák otthonuknak. Végül is Budapest került ki győztesen.

 

 

A sok utazás után 2017-ben, megismerkedésük 5. évfordulóján a fiú megkérte szerelme kezét. Már mindketten jó munkahelyen dolgoztak, egy kis lakást is tudtak venni, így semmi akadálya nem volt egy szép és emlékezetes esküvő megszervezésének.
Az első feladat a helyszín kiválasztása volt. Az ősfás, kerti partis esküvők nagyon tetszettek nekik, viszont egy ilyen környezetet leginkább vidéken tudtak volna megszervezni. Azonban nem akarták bonyolítani azzal az esküvőt, hogy a külföldi vendégeket messzire vigyék. Egy idő után körvonalazódott, hogy egy jól megközelíthető helyen lévő budapesti lagzi legyen. Teljesen véletlenül bukkant rá Flóra a Városliget Caféra, mely minden szempontból megfelelt az elképzeléseiknek.
A fiataloknak fontos szempont volt az is, hogy az ételek finomak legyenek, ám erről a próbavacsorán meggyőződhettek.
Az étteremnek több helyisége is van, ám ők a korcsolyapálya csatoló termét választották, amihez ki lehetett bérelni a stéget is. Azért tetszett meg nekik, mert van kinti része, van egy stílusa, és abszolút a saját formájukra tudták alakítani. Az meg már csak hab volt a tortán, hogy a kilátás a Vajdahunyad várára esett.

 

 

A sminkes egy kedves új kolléganője volt Flórának, aki a L’Oréalnál dolgozott. Gyuszi, a sminkes pedig az Armani márka sminkese volt. A lány saját fodrászát kérte meg alkalmi frizurájának elkészítésére.
Az esküvőre felfogadtak egy ceremóniamestert, hogy egyszerűbb legyen a nyelvi akadályokat leküzdeni, aki magyarul, franciául, és angolul tartotta a szertartást.

A ruhakérdés sok fejtörést okozott a menyasszonynak, mivel a nagy tervezők darabjai tetszettek neki leginkább. Végül úgy döntött, hogy varrat magának egy Berta inspirálta ruhát. A vőlegény öltönye sokkal előbb meglett, Hugo Bosst választottak, hozzá a kiegészítőket a Digelnél szerezték be.

A cipő Amerikából érkezett, a tanú hozta magával. Ez nagyon vicces volt, ugyanis Flóra itt Budapesten, az irodájában, videón keresztül választotta ki a kinti boltból a megfelelő lábbelit.

Korábbi munkahelye okán a menyasszony mindennapjainak részévé vált a fagyi, és szerette volna, ha az esküvőn is lesz ez az édesség. Sikerült is találniuk egy mobilfagyizót, ami különlegesebbé tette az egész napot. Ezen kívül volt még cukorka- meg desszertasztal is, meg aztán desszert a vacsora után, és persze torta.
Volt selfie gép, meg jó hangulat, zene, és persze buli. A legjobb az egészben az volt, hogy a fiatalok egy percig sem izgultak, és minden percet sikerült élvezniük. A dekoráció csodás lett, és minden összeállt a végére. Az idő is mellettük állt, így a vacsorát is és a bulit is kint a teraszon tarthatták. Így egy kicsit mégis megvolt az eredeti ötlet hangulata…
A 80 tagú násznép magyarok es franciák voltak vegyesen. Egy dologtól tartott a pár, hogy a magyarok nagyon gyorsan esznek, a franciák meg nagyon lassan. Végül a franciák kicsit begyorsítottak, a magyarok meg lelassítottak.
Vacsora után hamar beindult a buli, mindenki táncolt és a fiatalok önfeledten élvezték nagy napjukat szeretteik körében.

 

Fotó: Panamyphoto

Kövess minket!

Instagram